Krediti manji 0,9 odsto

Bez autora
Oct 06 2010

Na kraju jula ove godine ukupni krediti su iznosili 2,31 milijardu eura ili 0,9 odsto manje nego mjesec ranije. U tom mjesecu na jedan euro štednje dolazilo je 1,28 eura kredita. Taj odnos je smanjen i u odnosu na jul prošle godine, kada je razmjer bio 1:1,51 - saopšteno je iz Centralne banke. Pozajmice privredi i stanovništvu činile su 94,1 odsto, dok se 5,9 odsto odnosilo na banke, ostale finansijske institucije, neprofitne finansijske i organizacije u javnom vlasništvu. Depoziti su na kraju jula iznosili 1,81 milijardu eura ili 4,5 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Krediti manji 0,9 odstoNa kraju jula ove godine ukupni krediti su iznosili 2,31 milijardu eura ili 0,9 odsto manje nego mjesec ranije, pokazuju najsvježiji podaci Centralne banke.

U tom mjesecu na jedan euro štednje dolazilo je 1,28 eura kredita. Taj odnos je smanjen i u odnosu na jul prošle godine, kada je razmjer bio 1:1,51 - saopšteno je iz Centralne banke. Pozajmice privredi i stanovništvu činile su 94,1 odsto, dok se 5,9 odsto odnosilo na banke, ostale finansijske institucije, neprofitne finansijske i organizacije u javnom vlasništvu.

Depoziti su na kraju jula iznosili 1,81 milijardu eura ili 4,5 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine, navodi se u izvještaju CBCG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik